måndag, mars 31, 2008

Ny biodynamisk Riesling från Saltå kvarn

Flera av världens främsta vingårdar odlar idag biodynamiskt, vilket främst handlar om att utveckla en bördigare odlingsjord på ett naturligt sätt och att behålla den lokala jordens egna karaktär. Det påverkar smaken och kvaliteten på slutprodukten. Biodynamisk odling går ett steg längre än ekologisk odling, bland annat genom att gården bildar ett eget kretslopp utan behov av att tillföra näringsämnen utifrån.

Saltå Riesling har fin, fruktig doft och en komplex smak med mineraltoner. Vinet passar bra till fisk, skaldjur och ljust kött. Riesling-druvorna odlas biodynamiskt i Alsace-distriktet i Frankrike, av vinproducenten Charles & Dominique Frey.

En flaska (75 cl) Saltå Riesling kostar 123 kronor och finns i Systembolagets beställningssortiment (artikelnummer 74121-01). Vinet är KRAV-märkt och Demeter-märkt (biodynamiskt).

Källa: Pressarkiv, Saltå Kvarn

Läs även andra bloggar om , , , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar