tisdag, maj 06, 2008

Klimatdeklarerade hamburgare på Max

Norrländska hamburgerkedjan Max blir nu först i världen med att klimatdeklarera alla sina menyer. Företaget kommer också att klimat-kompensera sitt totala koldioxidutsläpp genom trädplanteringsprojekt i Afrika.

Produkterna har analyserats i samarbete med Det Naturliga Steget, som hjälper organisationer som vill vara föregångare inom hållbar utveckling.

Idag kommer omkring 70 procent av Max totala utsläpp från nötkött. Genom miljömärkningen får restauranggästerna en ärlig och öppen information. Målet är att åtgärden tillsammans med en lång rad andra miljöaktioner få ner koldioxidutsläppen med tusentals ton.

Klimatdeklarationen, klimatkompensationen och en nyligen genomförd övergång till 100 procent el från vindkraftverk är början på ett långsiktigt engagemang för att minimera verksamhetens miljöpåverkan. Genom att enbart ha svenskt kött och svensk kyckling minskas också transportsträckorna och Max totala utsläpp. Miljömärkt fisk, kyckling och det vegetariska alternativet är de bästa klimatvalen.

Uppdatering: Max's klimatdeklarerade menyer hittar man här.
Källa: Pressmeddelande från Max.

, , , , ,

2 kommentarer:

  1. Miljömärkt fisk på Max... jag hittar inget om det på deras webb. Hur kom ni den på spåren?

    SvaraRadera
  2. http://www.max.se/food.aspx?page=klimatdeklaration

    Här finns klimatmärkningen för max menyer. Källan till inlägget (som vi glömde ange) var ett pressmeddelande från Max (finns på deras hemsida.

    SvaraRadera