fredag, augusti 29, 2008

Ekologisk & närproducerad barnmat



Svenska småbarnsföräldrar står för en stor del av konsumtionen av ekologisk mat i Sverige. Nästan 20 procent av alla barnmatsburkar som säljs i Sverige är ekologiska. Nu efterfrågas ett bredare utbud av ekologisk barnmat och särskilt har man saknat den nyttiga fisken i barnmatshyllan. Därför lanserar Semper två ekologiska fiskrätter i september, tillsammans med ytterligare fem ekologiska rätter som samtliga tillverkas i Sverige.

Sempers ekologiska barnmat har den kortaste vägen till barnmatshyllan bland alla ekologiska barnmatsburkar. Ingen annan ekologisk barnmat som säljs i Sverige är tillverkad och utvecklad här. Som lokal aktör med all produktion i Eslöv och produktutveckling i Sundbyberg har Semper möjlighet att skräddarsy recept och näringsinnehåll för barn som växer upp i Norden.

Sempers nya ekologiska fiskrätter är ”Lasagne med lax och broccoli” och ”Potatis med lax och ärtor”. Produkterna finns i butik vecka 36 och kostar ca 11,90 kronor styck. ”Lasagne med lax och broccoli” är framtagen för barn från ett år och ”Potatis med lax och ärtor” från åtta månader.

Utöver fiskrätterna kompletteras Sempers ekologiska sortiment med följande rätter i september: ”Morot och potatis”, ”Äpple och banan”, ”Spagetti med tomat och mozzarella”, ”Banan och mango” samt ”Potatisgratäng med skinka och ärtor”.

Källa: Semper

1 kommentar:

  1. Smakrabatt 5 kr i pdf-format: http://www.semper.se/eko/pdf/smakrabatt.pdf

    SvaraRadera