torsdag, november 13, 2008

Hertz

Hyr bil klimatsmart

En hyrbilsstation med endast miljöbilar och där all hantering kring vagnpark och uthyrning har miljöanpassats. Det är nu verklighet när Hertz har invigt Sveriges första gröna uthyrningsstation vid Arlanda Terminal 4.

Vid den gröna stationen erbjuds kunder en kortare miljöutbildning före och efter uthyrningen. Hertz personal informerar kunden om utsläpp, val av bränsle och bränsleekonomi samt däck och ecodriving. Efter avslutad hyra går personalen igenom med kunden hur stort utsläppet blev och ger möjlighet att klimatkompensera bilhyran.

Rekobloggen tycker att det här låter som en lysande idé. Men en enda grön uthyrningsstation räcker inte långt. Man kan ju hoppas att Hertz planerar att miljöinrikta även sina andra stationer, som finns på 125 orter i Sverige och många fler i andra länder.

Källa: Pressmeddelande från Hertz
Foto: Pressbild från Hertz
Andra bloggar om: , ,

1 kommentar:

  1. Hej Rekobloggen!

    Det stämmer det du skriver att det inte räcker med en station. Samtidigt börjar ju en lång mil alltid med ett steg. Det är mycket som är sagt om det "miljövänliga" drivmedlet etanol och i väldigt många fall så visar det sig gång på gång att vi människor försöker bibehålla alla bekvämligheter och samtidigt vara miljövänliga. Enligt mig så kan man inte vara människa och samtidigt miljövän.

    Jag ska iväg på ett spännande seminarie http://seminarieguiden.se/sok/?q=etanol
    som heter "Sanningar & Myter" om etanol. Ska bli grymt spännande att höra vad dom har att säga. Personligen så anser jag att man är en riktig miljöbov ifall man använder etanol i sin tank. Det kostar ca 10 energienheter att utvinna 5 energienheter etanol. Vi får väl se.

    Tack för en intressant blogg så läses vi förr eller senare.

    Ha det bra/Markus

    SvaraRadera