onsdag, mars 11, 2009

Årets Ekokrog 2009: Pontus!



Pontus! i Stockholm har utsetts till Årets Ekokrog av EkoMatCentrum och White Guide. Priset delades ut på White Guide Galan, restaurangernas egen Oscarsgala på Vinterträdgården, Grand Hotel den 9 mars.

Utmärkelsen Årets Ekokrog 2009 tilldelas restaurang Pontus! i Stockholm med motiveringen:

"För en målmedveten satsning på ekologiska och närproducerade råvaror av hög kvalitet med imponerande kontroll i både kök och matsal. Trots sitt trendsättande har de långsiktiga ambitioner för en uthållig gastronomi med tanke på såväl den egna verksamheten som djur och natur."
Utmärkelsen "Årets Ekokrog" delas nu ut för fjärde gången. Intresset för ekologiskt och för lokalproducerat har vuxit i restaurangbranschen sedan utmärkelsen installerades 2006. Det har blivit allt knivigare att utse en vinnare eftersom så många har blivit så bra. Med det ökade intresset har också kunskapen om ekologiskt ökat i bredare krogkretsar.

Fler restauranger arbetar medvetet med ekologisk mat och dryck. Dessa krogar utmärks i White Guide med en eko-symbol. White Guide och EkoMatCentrum - Informationscentrum för Ekologiska Produkter, samarbetar för att lyfta fram restauranger som arbetar med kvalitetsråvaror framställda på ett ekologiskt och hållbart sätt.

Med utmärkelsen Årets Ekokrog premieras en restaurang där ekologiska råvaror utgör en av grundpelarna i ett ambitiöst gastronomiskt arbete. Detta är något som bidrar till en hållbar utveckling på restaurangscenen, och i förlängningen för oss alla. Förutom ekologiskt ingår närproducerat och gastronomisk nivå i bedömningskriterierna.

Källa: Pressmeddelande från EkoMatCentrum
Foto: Pressbild från Pontus!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar