lördag, mars 07, 2009

Chokladjubileum

ekologisk rättvisemärkt chokladekologisk rättvisemärkt choklad

Green & Blacks är världen första ekologiska choklad, och idag är det exakt
15 år sedan Green & Blacks Maya Gold blev världen första choklad att märkas med Fairtrade. Fortfarande plockas bönorna till denna choklad av Mayafolket i Belize.

Namnet Green & Blacks är inspirerat av traditionella engelska konfektyrmärken. Istället för riktiga namn valdes Green som står för det strikta ekologiska riktlinjerna som är en av företagets grundpelare,och Black som symboliserar chokladens intensitet och exklusivitet.

Chokladen är gjord på ekologiska råvaror av högkvalitet odlade under etiskt riktiga förhållanden, något som var nytt vid lanseringen men som går hand i hand med dagens ekologiska trend. Kakaobönorna kommer enbart från odlare i Belize och Dominikanska Republiken med vilka man skapat långsiktiga relationer som ger en trygghet för de lokala bönderna och säkerställer kakaobönor av högsta kvalitet.

Green & Blacks Sverigesortiment är brett och innefattar både ljus och mörk choklad med olika smaksättningar samt kakao, chokladpålägg och varm choklad. I september 2009 lanseras ytterligare en chokladkaka,Creamy Milk,en ljus och krämig choklad av högsta kvalitet.

Källa: Pressmeddelande från Green & Black's

1 kommentar:

  1. Vilket fint inlägg, kul att få veta bakgrunden till Green & Black. Maya Gold är min favorit.

    SvaraRadera