måndag, mars 09, 2009

Klimatsmart mobil

ekologisk klimatsmart mobilekologisk klimatamart mobil

Samsungs ambition är att skapa en mobiltelefon för varje livsstil, så även för oss som tillhör den miljömedvetna skaran. Nu kommer därför en "klimatsmart ekomobil". Pekskärmsmobilen Blue Earth är tillverkad av återanvända plastflaskor och laddas med hjälp av solceller på baksidan av mobilen. Mobilen är en del i Samsungs vision för en hållbar utveckling.

Designad med inspiration av en platt rundad blank strandsten är Blue Earth gjord av PCM, en plast som extraheras från återvinningen av plastflaskor och reducerar på så sätt bränslekonsumtion och kolbaserade utsläpp. Mobilen är dessutom fri från bromerade flamskyddsmedel, beryllium och ftalater.

Även användargränssnittets tema anspelar på eko-profilen och gör mobilen energieffektiv, så som särskilda energisparlägen. Med stegräknaren kan man ytterligare räkna sig till hur mycket utsläpp man besparar atmosfären genom att välja bort bilen.

Laddaren använder mindre än 0,03 watt i stand by-läge. Kartongen är liten, lätt och gjord av återanvänd kartong.

Blue Earth blir nordenaktuell kvartal fyra, så det är bara att vänta tålmodigt. Ekomobilen hamnar på Rekobloggens önskelista. Vill ha!

Källa: Pressmeddelande från Samsung
Foto: Pressbilder från Samsung


Följ min blogg med bloglovin

4 kommentarer:

  1. Jag med vill ha! Har redan klocka som har solcell istf batteri. Funkar hur bra som helst. Det här låter ju suveränt!

    SvaraRadera
  2. Ja visst är det suveränt! Varför har solceller så länge varit "bara" för miniräknare? Det är kul att det händer lite på den fronten nu!

    SvaraRadera
  3. Jag är peppad! Dock vill jag se vad den har för prestanda etc innan jag köper den. Ska kolla på deras hemsida.

    SvaraRadera
  4. Och snygg är den dessutom! Hoppas att den inte blir alldeles för dyr.

    SvaraRadera