måndag, juni 15, 2009

Första Svanenmärkta utomhusfärgen

Miljövänlig utomhusfärg, svanenmärkt

Alcro-Beckers är den första tillverkare som klarat Svanens hårda krav för utomhusfärg. Färgerna klarar hårt ställda krav på miljöbelastning, hälsopåverkan och kvalitet. Utomhusfärg är en produkt där ett miljömedvetet val gör stor skillnad. Svanenmärkningen hjälper både yrkesmän och alla som målar själva att välja rätt.

För att klara av en Svanenmärkning krävs det att kvaliteten på produkten är lika bra eller bättre än de produkter som inte har märkningen. Svanens tester visar att Alcro-Beckers Svanenmärkta färg har mycket bra beständighet mot flagning, sprick- och blåsbildning. Att färgen behåller glans och kulör samtidigt som den ger ett utmärkt skydd mot påväxt.

Svanen har stränga miljökrav på hela livscykeln, till exempel gällande råvaror, produktion, användning, funktion och avfallshantering. Färgen får bland annat inte innehålla lösningsmedel eller kemiska ämnen som är hormonstörande. Den får inte heller innehålla tungmetaller.

De färger som fått Svanenlicens är Alcro Bestå Täckfärg, Alcro Bestå Fönsterfärg, Alcro Puts Täckfärg puts & betong, Alcro Sockel Täckfärg puts & betong, Beckers Perfekt Akrylatfärg, Beckers Perfekt Fönsterfärg, Beckers Perfekt Täcklasyr, Beckers Putsfärg och Beckers Sockelfärg.

Källor: Pressmeddelanden från Miljömärkning Sverige och Beckers

1 kommentar:

  1. Vad kul att jag nu finns på din länklista :) Lyckades hitta massa fina svanenmärkta inomhusfärger från alcro!

    SvaraRadera