måndag, juni 29, 2009

Kulturkalaset


Plats: Göteborg
Datum: 11-16 augusti


Kulturkalaset satsar i år på en ny festplats med fokus på hållbar utveckling. Arenan med namnet Leve Klotet byggs upp på Kanaltorget och ska inspirera till samtal om en mer medveten livsstil.


Ett cafétält med scen, second hand-soffor och ekologiskt och rättvisemärkt utbud blir centrum på området. Här bjuds det dagligen på föreläsningar, debatter, workshops och Science Café på temat miljö och hållbar utveckling. Kvällstid kan du dansa till Klubb Klotets olika musikklubbar.

Ett annat inslag under veckan är starten för konceptet Bytiken där du kan byta dina gamla kläder, böcker eller filmer. Det kommer även att bjudas på modevisning, forumteater, Capoeira, filmvisning och mycket annat. Varje dag lagas dessutom ekologisk mat från scenen och platsen kommer att vara en tobaksfri zon. Hittills bokade band till utomhusscenen är den norrländska reggaegruppen Glesbygdn, den Göteborgska popduon Steget, dancehallgruppen Serengeti samt popbanden Almedal och Samtidigt Som.

Konceptet Leve Klotet togs fram i samband med miljögalan ”Leve Klotet” som hölls i Scandinavium i januari 2008 och då Al Gore fick ta emot Göteborgspriset för hållbar utveckling. Syftet var att förmedla kunskap, engagemang och framtidstro och att inspirera till en hållbar livsstil med fokus på klimatsmart konsumtion. Nu lever alltså konceptet vidare på Kulturkalaset.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar