tisdag, mars 23, 2010

Apropå Earth Hour...



I samarbete med Världsnaturfonden WWF och Minplanet, erbjuder Ecoloco sina kunder ett unikt ekologiskt Earth Hour Babykit. Hela vinsten skänker Ecoloco till Världsnaturfonden. Så passa på att köpa en present till nyblivna miljömedvetna föräldrar och deras bebisar och gör en god gärning på samma gång.

Earth Hour paketen består av:
* ekologiska multifunktionsfilten CoverMe från byJezz (används för amning, som solskydd på barnvagnen, eller som snuttefilt)
* ekologisk body från Dandelion Sportswear i stl 56 (tillverkad av DEM Collectives fabrik i Sri Lanka)
* ekologiska svensktillverkade tofflor från Bellio i stl 16/17 (tillverkade vid Docksta skofabrik i Norrland)
* ekoskallra från Ekokul.

Babykiten finns i begränsad upplaga och kommer säljas inför och kring Earth Hour på ecoloco.se. Paketen finns i fyra olika färgskalor och kostar 649 kr (normalpris för alla produkterna är 1235 kr). För att stödja WWF och uppmärksamma Earth Hour, har de medverkande företagen valt att sänka priset på sina produkter till under produktionspris. Ecoloco lägger sedan på 200 kronor, som går oavkortat till Världsnaturfonden.

Foto: Pressbild från Ecoloco

3 kommentarer:

  1. Konsumera mera och släcka lampan i 60 minuter. Makes sense. NOT!

    SvaraRadera
  2. Jag ser Earth Hour mer som en manifestation, där mängder av människor går samman och visar att vi behöver vara rädda om vårt klimat. Det handlar ju inte enbart om att spara energi under just den här timmen på året.

    Att då konsumera något där vinsten går till en organisation som jobbar just med miljöfrågor ser jag inte som en motsats till att släcka lampan i 60 minuter.

    Självklart ska man inte handla något "bara för att", men om man ändå är ute efter att köpa något till sitt barn eller till en nybliven förälder kan väl det här vara ett bra alternativ?

    SvaraRadera