måndag, juli 13, 2009

Myggplåga?

Ekologisk myggolja, består av ekologiska oljor av citrongräs.Håll blodsugare och andra insekter på avstånd utan giftiga och miljöskadliga ingredienser. Mosimix från Essential Care innehåller inga bekämpningsmedel eller andra kemikalier. Oljan är 100% ekologisk, kontrollerad och godkänd av brittiska Soil Association och effektiv mot stickande och bitande insekter.

Essential Cares insektsolja är mycket dryg och har en frisk citrusdoft - behaglig för människor men inte för insekter - och består av ekologiska oljor av citrongräs, engelsk pepparmynta, timjan och lavendel.

Med en bas av kallpressade ekologiska oljor av grekiska oliver, macadamianöt och sesam ger Mosimix huden näring och håller den mjuk. Oljan håller såväl myggor som knott på avstånd, och minskar risken för fästingangrepp.

Mosimix kan beställas direkt på Ekohygiens hemsida, där det även finns en lista över återförsäljare.

lördag, juli 04, 2009

Mossagårdsfestivalen


Plats: Veberöd
Datum: 24-26 juli


Förra året hölls Mossagårdsfestivalen för första gången. I augusti följer Mossagården upp fjolårets festivalsuccé! I år gästas Mossagårdfestivalen av en bredd av artister. Bland annat återkommer Bob Hansson, Peter Wahlbeck och Nilla Nielsen! Nya artister är Pugh Rogefeldt, Östblocket, Py Bäckman, Nicolai Dunger, Fine Arts Showcase, Babian, EGLO, Emil Jensen och Staffan Hellstrand. Förutom musik återkommer många populära familjeaktiviteter från förra året - ponnyridning och minizoo, ekomarknad, barnteater, lekar i hampalabyrinten och naturvandringar. Faktiskt kommer festivalen till viss del att flytta ut i skogen.

Nytt för i år är en gratis förfest den 23 juli, där portarna smygöppnar och alla nyfikna bjuds på mysigt barhäng med en rad gästtrubadurer. Mossagården passar också på att lansera en ny hemsida vigd enbart åt festivalen. Här finns information om programpunkter och aktiviteter, samt en blogg om arbetet kring festivalen.

fredag, juli 03, 2009

Malmöfestivalen


Plats: Malmö
Datum: 14-21 augusti



Som ett led i Malmö stads arbete med hållbar utveckling satsar även Malmöfestivalen på en hållbar profil med målsättning att verka för en ständig förbättring. 100 % förnyelsebar el under festivalen, "Rekozon" på Södertull, cyklande ordningsvakter är några av de miljösatsningar som görs i år. Malmöfestivalen är nu ett av de arrangemang i Sverige som har tilldelats utmärkelsen Miljödiplomerat arrangemang av Stiftelsen Håll Sverige Rent.


Med hjälp av kriterierna för Miljödiplomerat arrangemang har Malmöfestivalen tagit ett helhetsgrepp om hela verksamheten och har satt upp ambitiösa miljömål och åtgärdsprogram. All personal har genomgått en miljöutbildning.

Miljöarbetet kommer att synas i festivalens utbud. Rekozonen på Södertull har fokus på ekologisk, närproducerad och etisk mat, På Lilla torg presenterar Good det senaste inom hållbar design och livsstil. På temat Eko, Fair Trade, Återvinning, Vintage och Lokalproducerat presenteras innovativ produktdesign och expo, klädbytardagar och dagliga workshops med Do it yourself. Det kommer också finnas möjlighet att besöka det "klimatsmarta hemmet" utanför stadshuset.

Under 2009 läggs grunden för ett strukturerat kontinuerligt miljöarbete. Det handlar om att se över festivalens miljöpåverkan för att sätta tydliga mål för kommande år. Energi och transporter är prioriterade områden, likaså att se över utbudet av maten på festivalen för att öka andelen ekologisk och närproducerad mat.

Diplomet för Miljödiplomerat arrangemang kommer att delas ut i samband med årets festival.