onsdag, september 30, 2009

Skärpta Svanen-krav på blöjor

Miljömärkta blöjor från Libero, märkta med Svanen.

Svanen har uppdaterat och skärpt kraven för blöjor. Märkningen av blöjorna innebär stora miljövinster samtidigt som föräldrar får ökad möjlighet att göra ett bra val för framtiden.

Libero är den första blöjtillverkare som har de uppdaterade och skärpta kraven. För att blöjorna skulle bli Svanenmärkta, har Libero behövt öka andelen förnybart material och man har bytt till en pappersmassa som släpper ut mindre övergödande och försurande ämnen i tillverkningen.

Den viktigaste miljöpåverkan från blöjor kommer från produktionen av materialen, som pappersmassa och olika plaster. Därför har Svanen höjt kravet på andel förnybart material i de nya kriterierna. En annan viktig skärpning är att miljö- eller hälsoskadliga ämnen inte får tillsättas. Energiförbrukningen vid tillverkningen av pappersmassan måste också vara låg. Blöjan kvalitetstestas och ska hålla samma höga kvalitet och funktion som tidigare.

De Svanenmärkta blöjorna från Libero finns i de minsta storlekarna, från prematur till storlek 3. Sedan tidigare finns Svanenmärkta blöjor från andra tillverkare på marknaden. Men Libero är först med att Svanenmärka enligt de nya, skärpta kriterierna.

Källa: Pressmeddelande från Svanen
Foto: Pressbild från Libero

tisdag, september 29, 2009

Svanenmärkt formula i ny design

Svanenmärkta tvålar från Bliw.

Klassiska BLIW Pump och Refill relanseras nu med en ny modern design och ges nya dofter inspirerade av den vackra nordiska naturen. Den nya formulan garanterar inte bara hög kvalitet och ljuvliga dofter utan är också den första och enda parfymerade tvålen tillgänglig i dagligvaruhandeln som miljömärkts med Svanen.

BLIW Pump och Refill kommer i dofterna Timotej, Vildkaprifol, Skogshallon och Blåbär som ska föra våra tankar till ljusa sommarnätter, släta klippor, skogsgläntor och porlande bäckar där vilda blommor står i blom.

Genom att välja svanenmärkta produkter, som BLIW Pump och Refill, minskar man utsläpp av miljö- och hälsoskadliga ämnen samtidigt som man främjar ämnen som lätt bryts ner i naturen, till exempel innehåller BLIWs formula mildare konserveringsmedel och miljöanpassade parfymer. Svanenmärkta produkter är också effektiva och dryga samt att miljöbelastningen minskar tack vara bättre förpackningar. BLIW Pump och Refill tillverkas i Falun vilket ger korta transportvägar med mindre koldioxidutsläpp.

Jag har provat både skogshallon och timotej och båda har en god doft, men timotej är nog min favorit med sin fräscha doft av natur. Rekommenderas!

Foto: Pressbilder från Cederroth International AB

tisdag, september 15, 2009

Long time no see

Hej på er! Som ni säkert märkt har det varit dåligt med uppdateringar här på Rekobloggen den senaste tiden. Det började med att det var sommar och semester och fortsatte sedan med den, i bloggosfären, välkända "bloggtorkan". Dåligt med tid och inspiration helt enkelt. Men bloggen är inte nerlagd utan har snarare tagit en paus.

Tack för de kommentarer och mail som har kommit in under pausen. Det känns roligt att veta att bloggen är saknad när den står still. Håll ut, så ska ni se att det kommer uppdateringar här inom kort.