torsdag, maj 22, 2008

Solrosolja istället för palmolja hos OLW


Eligt ett pressmeddelande från OLW byter företaget nu ut palmoljan som chipsen tidigare friterats i mot 100% solrosolja. Som orsak anges att solrosolja är nyttigare än palmolja.

Så här skriver OLW i pressmeddelandet: "Att OLW nu byter till solrosolja beror framför allt på att den är nyttigare än palmoljan, som är den olja de flesta chips friteras i. Solrosolja är neutral i smaken och är en utmärkt smakbärare för råvaror och kryddor. Oljan består till stor del av hälsosamma enkel- och fleromättade fettsyror och innehåller hela 70 % mindre mättat fett."

Man nämner märkligt nog inget om den fördel för miljön detta innebär; minskad användning av palmolja är viktig för att rädda de regnskogar som finns kvar i världen. Idag skövlas regnskog i hög takt för att bereda odlingsmark för palmplantager.

Rekobloggen tycker att OLW's initiativ är ett viktigt steg mot minskad användning av palmolja. Nu kan man bara hoppas att många fler företag följer deras exempel. För regnskogarnas och vår hälsas skull.

, , , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar