söndag, maj 18, 2008

Rusning efter grön glass


Efterfrågan på ekologisk mat har stadigt ökat bland svenska konsumenter. Men KRAV-märkt glass har tidigare inte varit någon storsäljare. Tills i år. EKO-glass säljer nu som aldrig förr. SIA Glass har sedan förra året ökat sin försäljning av KRAV-märkt glass med 340 procent!

Hittills har SIA tagit fram fyra KRAV-märkta produkter: Sorbet Hallon samt tre gräddglassar: Vanilj, Blåbär och Choklad. Men fler smaker är på gång senare i år.

Företaget har i år presenterat en rad innovationer på miljöområdet, i akt och syfte att göra Sveriges grönaste glass:
• Ursprungsmärkning av glassarna på glasskartan. Konsumenten kan nu lätt se vilka glassar som inte är tillverkade i Sverige.
• Nytt är också att man kan bli Klimatkund hos SIA Glass. Klimatkunden erbjuds en särskild miljöfrysbox, och många onödiga transporter kan undvikas. Det sparar 50 000 kilometer transport bara under första året.

Sedan länge strävar SIA Glass också efter att maximera användningen av svenska råvaror, för att minimera transporter i samband med produktionen av glass. SIA Glass är det livsmedelsföretag som har haft sitt certifikat enligt ISO 14001 längst i Sverige.

Källa: Pressmeddelande från SIA Glass.
Foto: Pressbild från SIA Glass

, , , , ,

2 kommentarer:

  1. På GastroNord lämnade de ut info om att nästa release blir blåbärssorbet. Kommer inte ihåg datum, men tror att det var sensommaren. Can't wait!

    SvaraRadera