fredag, maj 16, 2008

Nya biodynamiska juicer


Saltå Kvarns biodynamiska juice-serie utökas nu med fyra nya fruktjuicer: Blodapelsin, Röd druva, Äpplejuice och Tropikjuice.Hundra procent pressade, biodynamiskt odlade frukter, helt utan tillsatser av socker, vatten, smakämnen eller annat är det gemensamma för juicerna.

De nya juicerna är bra törstsläckare med fyllig smak och naturlig sötma. De är också rika på naturliga vitaminer och antioxidanter. Två deciliter av blodapelsinjuicen ger exempelvis hela dagsbehovet av C-vitamin. Juicerna produceras på ett sätt som gör att alla tillsatser är onödiga.

Frukterna odlas biodynamiskt med bland annat försiktig gödning och de får solmogna i naturlig takt. Det ger frukterna fylligare smak och mer näringsämnen. Frukterna pressas direkt efter skörd utan onödig lagring. Juicerna pastöriseras sedan på ett skonsamt sätt med snabb upphettning och avkylning. Allt detta gör att både smakerna och vitaminerna från frukterna bevaras.

Saltå Kvarns nya Tropikjuice består av inte mindre än 11 pressade frukter (äpple, mango, guava, apelsin, ananas, vit druva, banan, acerolakörsbär, kiwi, passionsfrukt och citron). Blodapelsinjuicen är smakrik, lite kryddig och görs av solmogna apelsiner från Sicilien. Juicen Röd Druva pressas av mörkröda, solmogna, italienska druvor med hög druvsockerhalt och låg syrahalt. Äpplejuicen görs av aromatiska äppelsorter från flera länder i Europa.

De nya juicerna finns i Coop i hela landet och i andra större, välsorterade livsmedelsbutiker. Flaskorna innehåller 2 deciliter och kostar cirka 17 kronor. Alla juicer är Kravmärkta och Demetermärkta (biodynamiska).

Källa: Pressmeddelande från Saltå Kvarn

, , , ,

1 kommentar: