lördag, februari 14, 2009

Ny ekologisk premiumglass

ekologisk premiumglassekologisk premiumglass

Nu lanseras Ciprian’s, en svensk premiumglass gjord på svenska ekologiska råvaror av högsta kvalitet. Genom att använda naturliga ekologiska råvaror och rättvisemärkta produkter gör glassen gott – både för smaklökar och för samvete. Ciprian’s är ny i handeln men har tillverkats efter samma anrika recept i över hundra år av ett familjeföretag där passionen för glass ärvts i generationer.

Sedan 1911 har familjen Ciprian tillverkat sin glass av naturliga, svenska råvaror med ambitionen att erbjuda glass av hög kvalitet och med rena smaker. Alla glassar är KRAV-märkta, ingredienserna är ekologiska och merparten av de få ingredienser som importeras är även fair trade-märkta, så som kakao, kardemumma och vanilj. Basen i produktionen är det recept som Pietro Ciprian tog fram när allt började, under åren har flera smaker och sorbet lagts till sortimentet.

Ciprian’s har åtta smaker krämig gräddglas och fyra fräscha sorbeter. Familjen Ciprian’s svenska och italienska anor har inspirerat smakerna i sortimentet, här finns svenska smaker som hallon, hjortron och blåbär samt citronsorbet med italienskt ursprung. Nu lanseras ytterligare två italieninspirerade glassar; vit nougat och stracciatella.

Ciprian’s har tidigare funnits på caféer och restauranger och lanseras nu mot konsument i bägare om 500 och 160 ml. För samtliga försäljningsställen se här.

En ytterligare nyhet för alla glassälskare är att Ciprian’s glassortimentet under våren 2009 kommer att kompletteras med pinnglass, så håll utkik efter deras chokladdraperade gräddglass i två smaker!


Foto: Pressbilder från Pipersglace.

2 kommentarer:

  1. Den ska jag testa - tack för tipset!

    SvaraRadera
  2. Detta tror jag på! mmm låter gott, ser gott ut.... japp detta får det bli till nästa helg!

    SvaraRadera