lördag, februari 21, 2009

Nya vinflaskor med pant

återvinningsbar vinflaska med pant

1999 togs panten på vinflaskor bort. 10 år senare återinförs den av Nigab igen. Det är en ny produktserie som lanseras på den svenska marknaden: vin i PET-flaska. Genom Paul Sapin PET erbjuds ett sydfranskt kvalitetsvin i en modern och praktisk förpackning, utan att göra avkall på kvalitet, smak och ambition. Hittills tyder alla tester på att vinet i en PET-flaska håller kvaliteten lika bra som i en glasflaska.

PET-flaskan går att panta och är helt återvinningsbar. Det går dessutom åt mindre energi när en PET-flaska tillverkas jämfört med en i glas.

Paul Sapin PET är både praktisk och enkel. Flaskan är lätt att bära och går inte sönder. Tack vare sin kompakta design tar den heller inte stor plats. Paul Sapins PET-flaska är gjord av två lager polyethylene terephtalate (PET), med ett lager nylon emellan. Detta tre-lagersystem är framtaget endast för vinflaskor. Systemet är resultatet av många års forskning och samarbete mellan Paul Sapin och Technical Centre for the Conservation of Agriculture Products (TCCAP).

Paul Sapin har idag en världsledande tappningsanläggning för alla buteljstorlekar och buteljerar idag 38 miljoner flaskor per år. Av detta är 30 % i PET flaskor som exporteras till 45 länder.

Källa: Pressmeddelande från Nigab

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar