fredag, juni 12, 2009

Granit lanserar Omtanke-projekt

Inredning med omtanke om människa och miljö.

Granit samarbetar med redQ, ett svenskt företag som genom att äga och kontrollera hela produktionskedjan ser till att produktionen tar största möjliga hänsyn till människa och miljö. Tillsammans har Granit och redQ tagit fram produkter med hänsyn till den kapacitet och hantverkskunskap som de anställda hos redQ har. Produkterna speglar Granits sortiment och är gjorda i en enkel form med bra funktion. Det är tidlösa, hållbara produkter med en nutida medvetenhet, handgjorda i ekologiskt odlad jute.

RedQ:s produktionscenter finns i byn Bagatipara, Bangladesh. Där har de 23 anställda tillräckliga löner för att försörja sin familj och betala utbildning för sina barn. Företaget har utarbetat metoder för ansvarsfull produktion i samarbete med organisationer som Rena Kläder, Rädda Barnen och fackföreningar i Sverige och Bangladesh.

Granit samarbetar också med ett barnhem i Muang Mai, Thailand. När du handlar en vara märkt med Granit Omtanke så går 5 kr av priset oavkortat till barnhemmet. Du kan också köpa ett fint silversmycket för 250 kr. Pengarna går oavkortat till barnen på barn- och familjehemmet i Muang Mai, som grundades som ett resultat av Tsunamin men som idag hjälper barn och familjer till en ny framtid oavsett orsak. Idag bor det kring 40 barn, några med sina anhöriga på barnhemmet. På happychild.se kan du läsa mer om barnhemmet och insamlingen. Där kan du också signera dig för barnhemmets veckobrev och på så sätt följa vad som händer i barnens liv och hur pengarna kommer till nytta.

Foto: Pressbilder från Granit.
Kollage: Rekobloggen.
Ett urval av produkter märkta med Granit Omtanke.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar