onsdag, juni 10, 2009

Saltå kvarn: Balsamvinäger

Ekologisk balsamvinäger från Saltå Kvarn.
Saltå Kvarn lanserar nu tre ekologiska, italienska balsamvinäger, varav en är flerårigt lagrad. Alla kommer från staden Modena som är välkänd för sin långa tradition inom balsamvinäger.

En röd och en vit balsamvinäger är till för vardaglig generös användning. Den röda är mjuk och fyllig i smaken med sötsyrlig eftersmak. Den vita har en frisk, sötsyrlig smak med druvkaraktär. Den mer vällagrade balsamvinägern heter Saltå Gran Riserva. Den är gjord på must från nyskördade Lambrusco- och Trebbianodruvor och har lagrats på träfat i cirka fem år. Smaken är läckert sötsyrlig med lång elegant eftersmak och en balanserad sötma. Den passar bra som salladsdressing och marinad, är även god till fruktsallad och inte minst till parmesanost.

Alla tre balsamvinägerna är Kravmärkta. De är producerade av företaget Casa del Balsamico Modenese och familjen Cattani, som ända sedan början av 1900-talet producerat balsamvinäger och haft stort inflytande över balsamvinägerns utveckling.

Källa och foto: Saltå Kvarn

2 kommentarer:

  1. Hittade just denna blogg och blev alldeles glad i hjärtat! Fortsätt!

    SvaraRadera
  2. Kul att ni gillar! Jag fortsätter! =)

    SvaraRadera