onsdag, juni 17, 2009

Lindex jagar energi

Lindex sänker sin miljöpåverkan.

Fram till 2010 har Lindex som ambition att minska sin totala energianvändning med 10 procent. Som ett led i detta arbete har butikskedjan därför dragit igång Energijakten – ett initiativ där alla miljöaktiviteter som syftar till att spara energi och därmed minska koldioxidutsläppen ingår.

Energijakten innebär att säkerställa en bättre uppföljning, genomföra energibesparingsåtgärder på huvudkontoret och ha extra fokus på energikrävande butiker. Mellan juni-augusti pågår en tävling bland företagets samtliga svenska butiker. Vinnaren är den butik som lyckas minska sin elförbrukning allra mest under perioden.

Ett led i detta arbete är att bara använda el från förnyelsebara energikällor på kontoren och i alla butiker där man har egna energiavtal. Genom att tänka energismart hela vägen från ritning till färdigställande av butik finns mycket energi att spara. Små knep som att låta rulltrappan gå bara när det finns kunder i den samt att hitta bra rutiner för hur man sätter på och stänger av belysningen har visat sig göra stor skillnad.

Foto: Pressbild från Lindex

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar