söndag, november 22, 2009

Klimatvänligt julbord

I en värld som förändras behöver vi även förändra våra matvanor. Därför arrangerar familjen bakom Klimatvänlig.nu, i samarbete med Seyhmus Vegetariska Restaurang, ett klimatvänligt, vegetariskt och ekologiskt julbord den 7-8 dec i Stockholm.

Klimatvänlig.nu vill ge människor en tankeställare genom att bjuda på ett julbord där de flesta rätterna är utbytta mot något de ej tidigare smakat. Julbordet kommer innehålla både sill, julskinka, köttbullar och Janssons frestelse, men gjorda av ekologiska och vegetabiliska produkter. Det kommer även finnas ett stort utbud av nya rätter, som t.ex spenat- och hirsbiffar, paprikadolmar, börek och fylld aubergine.

Klimatvänlig.nu består av en barnfamilj som tidigare drev kampanjen SaveThePlanet.ax på Åland. Under 2008 arrangerade de 10 event på ett år för att inspirera människor att agera för klimatet och för att få människor att se möjligheten i att Åland skulle kunna bli ett klimatvänligt föredöme. Nu har de flyttat till Sverige och har flera nya klimatprojekt på gång.

Läs mer på kampanjsidan för julbordet: www.klimatvanlig.nu

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar