1 år sedan
torsdag, december 17, 2009
Nu kommer ekologisk Keso
Nu kommer Arlas KESO cottage cheese även som ekologisk och KRAV-märkt. Mjölkråvaran till ekologisk KESO cottage cheese kommer från Tidavads Ekolantbruk, bara två mil från Arlas mejeri i Skövde, och kompletteras med mjölk från ett fåtal andra ekologiska gårdar runt Skövde för att det ska räcka till produktionen av ekologisk KESO. Varje ekologisk KESO-bägare innehåller alltså alltid mjölk från Tidavads Ekolantbruk.
Visste du att...
...idén till cottage cheese hämtades redan på 50-talet från USA. Produkten – som fick varumärket KESO från Arla – började tillverkas på dåvarande Mjölkcentralen i Stockholm. Redan då konsumerade man gärna produkten som smörgåspålägg – eller till frukost med frukt.
...under ett år säljs närmare 8 000 ton cottage cheese i svenska matvarubutiker. Snittkonsumtionen är därmed nästan 1 kg cottage cheese per person och år.
Källa och foto: Arla
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
äntligen! har jag väntat på :)
SvaraRaderaVad kul att det kommer! Undra vad prisskillnaden är på
SvaraRaderasovereign: Enligt Arla kommer priset ligga på ca 15-16 kr för en bägare (250 gram).
SvaraRaderaÅåh! Detta hade jag missat. Vad fint! /Christian Ekoprylar Klimatsmart blogg och webbshop
SvaraRaderayes! äntligen! keso är lika viktigt hemma som smör, mjölk och grädde! ekologiskt och dessutom närproducerat (för mig som bor i falköpings kommun). kanon!
SvaraRaderaKul! Det här har jag saknat!
SvaraRadera