onsdag, januari 13, 2010

Grön kollektion på H&M i vår



I slutet av mars lanserar H&M "The Garden Collection", en kollektion tillverkad av ekologiska och återvunna material. Det blir en färgsprakande kollektion med mycket blommönster, men som även innehåller mer neutrala plagg. Det bästa är att priserna inte verkar vara särskilt höga och att kläderna i kollektionen inte utmärker sig som "ekokläder" genom sitt utseende. Jag tror inte att naturfärgade kläder med "Save the planet"-tryck är rätt väg att gå för att få fler att köpa ekologiska kläder. Och det verkar H&M ha föreståelse för i sin nya kollektion.

Materialen som används är ekologisk bomull och linne, återvunnen polyester (från PET-flaskor eller tygrester) och tencel (ett förnybart material med låg miljöpåverkan).

Foto: Pressbilder från H&M

2 kommentarer:

  1. Låter intressant och ser snyggt ut, i alla fall på bilderna i din blogg. Bomull är dock ett material man bör undvika om man vill minska koldioxidutsläppen.

    SvaraRadera
  2. Ja men nu är det ekologiskt och det är bra, så det är ju ett steg bättre än om det inte var det eller? Heja för detta!

    SvaraRadera