torsdag, januari 14, 2010

Lek och lär om miljö




Att leva miljövänligt och göra rätt val är inte alltid helt lätt, när gamla vanor måste brytas och tankesätt måste ändras. Därför är det bra om barnen, morgondagens vuxna får lära sig rätt väg redan från start. Miljöutbildande leksaker kan göra mycket för att ge barn en miljövänlig grund att stå på.

Gro:s miljöutbildande pussel "En Bättre Värld" ger föräldern verktyg att på ett naturligt sätt förklara om miljö och hållbarhet. Pusslet är utformat så att komplexa miljöproblem kan tas upp på barnets nivå. Genom att täcka en dålig företeelse med en bra lär sig barnet vad som är positivt för miljön och djuren. På baksidan av pusselbitarna finns små rim. Varje rim påbörjar en liten berättelse som gömmer sig i pusslet.

Idén till Gro kom ur viljan att få nästa generation att anta en mer hållbar livsstil. Tack vare miljödebatten så har det kommit en hel del miljövänliga leksaker som uppskattats av medvetna föräldrar, men där miljövärdet gått barnen förbi. Patricia Rawecka, som står bakom Gro, vill gå ett steg längre och erbjuda miljöutbildande leksaker, för en mer långsiktig effekt genom att barnen tar del av miljöengagemanget.

Än så länge erbjuder Gro bara tre miljöutbildande pussel, men det planeras en hel leksaksserie. Det ser vi fram emot!

5 kommentarer:

  1. Har du hittat nåt pris på pusslet?

    SvaraRadera
  2. Pusslen kostar 129 kr styck eller 350 kr för alla tre och kan beställas här:

    http://www.bigthingsstartsmall.se/erbjudande.html

    SvaraRadera
  3. Både jättefina och pedagogiska. Tack för tipset!

    SvaraRadera
  4. Vilken kul grej! Känner ni till spelet Vision?

    Klicka på länken så får ni se!

    SvaraRadera
  5. Pusslen är verkligen fina och finns även på EkoLeko.se

    SvaraRadera