måndag, mars 29, 2010

Årets Ekokrog 2010: Salt och Brygga

Salt & Brygga i Malmö har utsetts till Årets Ekokrog 2010 av EkoMatCentrum. Utmärkelsen tilldelades restaurang Salt & Brygga i Malmö med motiveringen:

”För en lång och målmedveten satsning på ekologiska närproducerade råvaror av hög kvalitet – och en gastronomi på en allt högre nivå”

Med utmärkelsen Årets Ekokrog premieras en restaurang där ekologiska råvaror utgör en av grundpelarna i ett ambitiöst gastronomiskt arbete. Detta är något som bidrar till en hållbar utveckling på restaurangscenen – och i förlängningen för oss alla. Förutom ekologiskt ingår närproducerat och gastronomisk nivå i bedömningskriterierna.

White Guide och EkoMatCentrum - Informationscentrum för Ekologiska Produkter, samarbetar för att lyfta fram restauranger som arbetar medvetet med ekologisk mat och dryck. Dessa krogar utmärks i White Guide med en eko-symbol.

Fler restauranger, caféer och cateringföretag med hög andel ekologiskt finns på www.ekokrogar.se

Foto: Gunnar Nydren/Salt och brygga

2 kommentarer:

  1. Ska absolut planera in ett besök där!

    SvaraRadera
  2. Vi håller på att driva en kampanj för att sänka SL:s skyhöga priser. Vi skulle uppskatta ditt stöd, kram.

    http://sankformiljon.blogg.se

    SvaraRadera