tisdag, augusti 05, 2008

Glöm inte att klicka för skogen!

Just nu pågår en insamling för att rädda Verles gammelskog, som är belägen i Ale Kommun (ca 5 mil NO från Göteborg), från avverkning. Deadline är den 19 mars 2009. Då måste Ett klick för skogen ha samlat ihop 7 450 000 kronor. Om inte, förlorar Ett klick för skogen sin handpenning (ca 10%) samt att skogen återgår till skogsägaren som då planerar att avverka den omgående.
Utan Ett klick för skogens förhandlingar med markägaren skulle skogen ha blivit fälld redan i vintras eftersom inga myndigheter har nog medel för att kunna bevara den avverkningsanmälda skogen.

Ett klick för skogen behöver allas hjälp för att nå sitt mål i tid. Allt arbete är ideellt och intäkterna kommer från "klick" och donationer. Man kan även handla saker via ettklickforskogen.se, så att en del av intäkterna går till insamlingen. Bland annat finns "En tugga för skogen" som innebär att varje gång man beställer pizza via länken doneras pengar till insamlingen.

Lägg till ettklickforskogen.se som startsida nu, så missar du aldrig dagens klick!

1 kommentar:

  1. Det är ju perfekt att man kan hjälpa till med bara ett klick! Hoppas många kommer att klicka, för det gör jag dagligen.

    SvaraRadera