tisdag, september 16, 2008

Ekologisk modevisning

ekologisk modevisning

För femte året i rad anordnar Fältbiologerna en ekologisk modevisning för att visa att det finns ett stort, snyggt utbud av eko- och second handkläder.

Under flera år har det framkommit skandaler om omänskliga arbetsförhållanden och miljöfarliga utsläpp från fabrikerna, intensiv kemikalie-användning från odling till färdig produkt och förstörda vattenresurser kring odlingar och fabriker.

Modevisningens syfte är att lyfta fram alternativen, att visa att det finns nyproducerade kläder som tar hänsyn till människor och miljö, och även att det finns secondhand-kläder, som ju inte leder till någon ny resursförbrukning, som är precis lika snygga.

Under modevisningen kommer det informeras om vad ekologiska respektive konventionella kläder innebär och varför man ska använda ekologiska/secondhand/fair trade-kläder. Det kommer även finnas ett informationsbord där man kan få mer information om ämnet.

Kläderna som visas är ekologiska, second hand och fair trade, och kommer från följande butiker:

Myrorna
Ingrid af Maglehem
FiberFin
Chique
Kush
Humana/UFF
Uma Bazaar
Jane Wikström
Omtanke
och för accessoarer står Världsbutiken ABC

Alla butiker/designers är stationerade i Malmö/Lund och efter modevisningen kommer alla kläder och accessoarer som visats att finnas till försäljning direkt på plats med representanter från medverkande butiker!

Modevisningen äger rum i Leonardgallerian i Malmö den 20 september kl 13:00 och är en programpunkt i European Culture Festival som är en del av European Social Forum.

1 kommentar:

  1. Jag har startat en insamling till förmån för Barncancerfonden på Ekoblogg! Snälla, lämna ett bidrag du också! Minsta summan att donera är 10 :- och man kan också donera via sin mobil!
    Här kan man läsa om min insamling: http://www.barncancerfonden.se/1474

    Tipsa gärna andra så att vi tillsammans kan ge så mycket som möjligt! :)

    Malin, Ekoblogg

    SvaraRadera