onsdag, september 24, 2008

Reko ekofika på Coop Kök och Café

ekologiskt rättvisemärkt kaffe


Intresset för ekologiskt och rättvisemärkt ökar och självklart ska det vara gott också. Det tar Löfbergs Lila och Coop Kök och Café fasta på och börjar nu servera ekologiskt och rättvisemärkt kaffe tillsammans med ekologisk muffins. Utbildad personal ser till att du får en perfekt kopp.

Vecka 39-41 är det ekofika på 14 Coop Forum Kök & Café från söder till Norr i Sverige. Kaffet som redan idag är ekologiskt kommer även att vara rättvisemärkt. Förändringen görs i samarbete med Löfbergs Lila.

Under veckorna 41-42 kan man passa på att fråga och få information från Rättvisemärkts ambassadörer som finns ute i ett 60-tal Coop Forum runt om i landet. Och avsett om man vill ha en kaffe, espresso eller latte kommer den att göras av personal som fått barista-utbildning på Löfbergs Lila. Muffinsen som ingår i ekofikat bakas i Hemse på Gotland och kommer även att köpa på Coop-butikerna.

Några av de positiva konsekvenserna med att det serveras 15 358 kg kravkaffe årligen är bland annat minskad användning av kemiska bekämpningsmedel med 318 kg, minskad användning av handelsgödsel med 3 146 kg och en ökad hälsa för kaffeodlarna.

Källa: Pressmeddelande från Coop

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar