lördag, oktober 25, 2008

Ekologiskt julöl

ekologiskt julöl

Åbro Julöl är ett av Systembolagets populäraste julöl som legat i toppskiktet de senaste åren. Nu breddar man sortimentet med en nyhet - Åbro Sigill Julöl. Lanseringen gör Åbro till Sveriges enda bryggeri med ett ekologiskt julöl i sortimentet.

Att dricka ett starkt, mörkt öl till jul är en tradition som går långt tillbaka i tiden. Sedan början av 50-talet har Åbro Bryggeri bryggt sin julöl enligt gammal småländsk tradition. Den långa och kalla lagringen ger ett smakfullt och fylligt öl med vacker skumkrona. Drycken är idag ett mycket uppskattat inslag på svenska julbord. Bakom försäljningssuccén står Åbros egen bryggmästare Lennarth Anemyr, som varje jul förändrar brygden en aning och ger den sin egen karaktär. I år presenterar han stolt ett julöl med KRAV-godkända råvaror och en perfekt balans mellan kryddighet och sötma.

Åbro Julöl Sigill lagras runt 0°C, vilket ger en aromatisk och fyllig smak. Drycken är något kryddig med inslag av kavring, knäck, russin och gräddkola. Den är bryggd med KRAV-godkända maltsorter, bland annat rostad svartmalt. Det är en tysk maltsort som ger en bränd, rostad karaktär som påminner om kaffe.

Julöl serveras vid 8-10°C till klassiker som skinka, ris à la Malta och sill, men kan också njutas precis som den är. Åbro Julöl Sigill lanseras v 47 på restauranger och Systembolag.

Källa: Pressmeddelande från Åbro Bryggeri

Andra bloggar om: , , ,

2 kommentarer:

  1. Härligt härligt! Nu kan man till och med fira riktig jul - med gott ekosamvete.
    Tack för alla bra ekotips!
    Loa

    SvaraRadera
  2. Det ska jag försöka komma ihåg tills det är dax att göra sådana inköp.

    SvaraRadera