onsdag, januari 28, 2009

Ekologisk dagligvaruhandel har öppnat

ekologisk dagligvaruhandel

Hermans Ekohandel öppnade i december på Tegnérgatan 3, centralt i Stockholm. Butiken säger sig vara den första dagligvaruhandeln i Sverige med ett fullsortiment av miljövänliga varor. Det innebär att man som kund kan finna en stor variation av ekologiska varor i samma butik, allt från bröd och barnmat till frukt och grönsaker.

När man kliver in i butiken möts man av ett inspirerade lugn. Första delen är ett café med möjlighet att antingen före eller efter handlingen njuta av en god kopp kaffe eller en läskande smoothie. Längre in i butiken öppnar sig en stor, ljus lokal med alla varor som man kan tänkas behöva i sin vardag.

Grundtanken bakom sortimentet i butiken är att det ska vara ett varierat utbud som har framställts så naturligt som möjligt. Utbudet följer de specifika regler som karakteriserar den ekologiska produktionen. Kunden kan botanisera bland spännande varor som bröd från ett lokalt bageri eller ekologiskt kött från närliggande gårdar. Den som inte vill överge sina gamla varumärken behöver inte göra det, mycket känns igen. Urvalet begränsas endast av säsongen eftersom Hermans följer de olika årstidernas utbud av varor.

Fler butiker av det här slaget är mycket önskvärt. Gärna en i Örebro, tack!

Källa: Pressmeddelande från Hermans Ekohandel
Foto: Pressbild från Hermans Ekohandel

2 kommentarer:

  1. Äntligen!! Stockholm är så jäkla långsamt ibland.

    SvaraRadera
  2. Ekostore i Göteborg var först.

    SvaraRadera