fredag, juni 11, 2010

Ladda mobilen med cykeln



Nokia Bicycle Charger Kit består av en laddare och dynamo samt en mobilhållare för cykeln. När Nokia Bicycle Charger Kit installerats använder dynamon cykelhjulens rörelse för att skapa energi till mobilens batteri. Strömmen levereras till mobilen via ett 2mm standardjack.

Det här är en viktig produkt av två anledningar, dels är det en bra lösning för människor med begränsad tillgång till elektricitet, dels ger cykelladdaren möjlighet att ta mer ansvar för miljön. Och cykling är på många ställen i världen det absolut vanligaste sättet att förflytta sig, därmed drar man mer nytta av sitt dagliga cyklande genom att också kunna ladda mobilen med cykelns hjälp.

Källa och foto:

3 kommentarer:

  1. Hej,
    Jag har nu levt ekologiskt i ett helt år och tänkte utmana alla bloggare/toppbloggare att leva eko en dag, imorgon 12 juni, och blogga om det som en "bloggarnas miljödag".
    Ni kanske vill hjälpa mig och sprida det vidare.
    Gemensamt kan vi skapa mer ekoglamour i tillvaron :)

    Mvh
    Tanja Dyredand
    www.ekostil.se

    SvaraRadera
  2. Hej! Kul produkt! I projektet One Tonne Life fightas familjen Lindell med att under ett halvår minska sina CO2-utsläpp till 1 ton per person och år. Just nu är de inne i en kritisk fas där de försöker sig på att verkligen koldioxiddeffa och då skulle en sån här produkt vara tipptopp. Kolla gärna in One Tonne Life:
    http://www.onetonnelife.se/

    SvaraRadera
  3. Häftigt! Jag är i vanliga fall inte så inne på att köpa nya prylar överhuvudtaget men denna skulle faktiskt vara perfekt då jag cyklar ungefär 1,5 mil varje dag till universitet/jobb. Hur får man tag i den?

    SvaraRadera