tisdag, juni 08, 2010

Solgrillade hamburgare hos Max



Max Hamburgerrestaurangers nya klimathus är de första inom restaurangbranschen som miljöklassificeras enligt Boverkets benämning Miljöklassad Byggnad. Bland annat så grillas hamburgarna genom solceller som är placerade på taket - riktiga solburgare med andra ord. Under 2010 öppnar Max nio nya klimathus, Enköping och Bromma är först ut.

Huset drivs till 100 procent av vind-el och på taket växer sedum för att återskapa markvegetationen. Allt material är fritt från bly, halogen och Ftalat.

Källa: Pressmeddelande från MAX

4 kommentarer:

  1. Jag gillar att Max gör vad de kan. Hela deras verksamhet - grilla kött är oerhört miljöpåfrestande och ville de verkligen göra skillnad så skulle de servera vegetarisk mat på återanvändbart porslin men det beslutet skulle vara ett självmord för ett vinstdrivande företag så jag antar att man måste vara nöjd med vad de gör och hoppas att McDonalds och Burger King följer deras exempel.

    SvaraRadera
  2. Fler miljöklassade byggnader! Jag är förtjust i sedumtak som är fantastiskt vackra när de blommar på sommaren.

    SvaraRadera
  3. Jag älskar verkligen Max, så mycket bättre än McDonalds på alla sätt. Betydligt mycket godare och betydligt mycket bättre för miljön också..:) perfekt..

    SvaraRadera