tisdag, oktober 07, 2008

Efterlängtad nyhet: Krav-märkt vinglögg

ekologisk KRAV-märkt glögg


Det är visserligen ett tag kvar till glöggsäsongen, men här kommer en glädjande nyhet inför juletiden. Som enda glöggmärke kan Tindra i år erbjuda en ekologisk och Krav-märkt vinglögg på Systembolaget.

Efterfrågan på ekologiska produkter har stigit brant på bara några få år. Det som tidigare var alternativa produkter för en marginell kundkrets är på väg att bli en självklarhet. Utmaningen nu för tiden ligger många gånger i att hitta ekologiska råvaror - i det här fallet framför allt socker och vin - som håller rätt kvalitet. Utan ett bra vin blir det ingen riktigt bra glögg. Till Tindra ekologiskt och Krav-märkt används vin gjort på Tempranillo-druvan från La Mancha-området i Spanien.

Tindra bereds enligt hantverksmässiga och över 100-åriga traditioner av Saturnus Beverages i Malmö. Kryddningen är klassisk och traditionell, utan överdriven sötma, med kanel, apelsin, kardemumma, nejlika, ingefära samt russindestillat.

Tindras ekologiska glögg finns från 3 november i Systembolagets ordinarie sortiment.

Källa: pressmeddelande från Saturnus Beverages

3 kommentarer:

  1. Nice! På jultemat hittade jag precis nyss dessa julkort av återanvänt papper och hampa. Tryckt med naturvänliga sojabaserade färger om jag fattat det hela rätt. http://www.greenfieldpaper.com/asccustompages/products.asp?fav=&fpage=1&categoryID=9&productID=120&cartID=236604389 De innehåller dessutom frön så istället för att kasta kortet när säsongen är över kan man plantera och/eller fukta det så kommer det växa upp nordamerikanska vildblommor från det när våren kommer samtidigt som papperet komposteras.

    SvaraRadera
  2. Vilken rolig idé! Tack för tipset!

    SvaraRadera